Proje taşımacılığı, başlangıcı ve bitişi belli olan taşıma ve depolama operasyonudur. Her yük boyutuna, teslim edileceği lokasyona ve yük türüne göre projeye özel strateji ve planlama yapılan bu taşımacılık yöntemi yüke özgü tasarlanır ve başka bir yüke uygulanamaz.

Proje taşımacılığında nakliye yapılacak yükün ölçüleri, kara taşıma ölçü limitlerinin üzerindedir. Yükün ağırlığı standart taşıma araçlarıyla taşınamayacak kadar büyük ve ağır malzemelerden meydana gelir. Her proje için özel stratejiler geliştirileceği için proje taşımacılığı uzman ve deneyimli bir ekibe ihtiyaç duyar.

Proje Taşımacılığının Kapsamı

Proje taşımacılığı sadece ülke içine değil, büyük oranda da yurt dışına yapılıyor. CIS ülkeleri, Arap ülkeleri, Balkan ülkeleri hatta Avrupa ülkeleri ve ABD bile Türk lojistik firmalarının ticari hatları arasında yer alıyor. Taşınan yükler çok çeşitli olmakla birlikte genellikle baraj inşaatlarında, boru hattı inşaatlarında, çimento fabrikaları, elektrik santralleri, termik santraller, rüzgar jeneratörleri veya asma köprülerde kullanılan yükleri kapsıyor.

Denizyolu Taşımacılığında Gemi Özellikleri

Deniz taşımalarında da karada olduğu gibi özel proje araçları kullanılıyor, bazı proje gemilerinde dahili vinçlere de rastlanıyor. Bu sayede elleçlemede kolaylık sağlanırken maliyet yükü de düşmüş oluyor. Yükler için gemi üzerinde lashing işleminin yapılması da operasyonu oldukça kolaylaştırıyor. Varış limanında yüklerin gemiden indirilmesi sırasında normal şartlarda gemi içinde vinç kullanımı yapılabiliyor. Fakat 300 tonun üzerindeki ya da standart dışı uzunluktaki yüklerde vinçler yetersiz kalabiliyor. Bu durumda yükleri indirmek için büyük kapasiteli vinçler gerekiyor. Bu vinçler de limana ancak demonte halde getirilip kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Gabari üstü taşımacılık yapılan nakliye türlerinde, operasyon için gerekli araçların taşınması da farklı bir iş yükü olarak karşımıza çıkıyor.

Vikings Project Logistics olarak dünyanın her yerine hizmet verirken, proje taşımacılığı hizmetlerimizde her zaman müşterilerimiz için en iyi olanı düşünüp doğru araç ve taşıma seçenekleri sunuyoruz. Liman ve karada her imkanı sağlayabilen geniş hizmet yelpazemizde tüm yükler için ihtiyacı en uygun sekilde belirliyor ve karşılıyoruz. Proje taşımacılığı kapsamında yaptığımız çalışmaları ve referanslarımızı görmek için www.vpl.com.tr ‘yi ziyaret edebilir veya sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

 

 

VİKİNG PROJECT LOGİSTİCS

Viking Project Logistics, özellikle gabari dışı ve ağır tonajlı yüklerin taşınması konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir nakliye şirketidir. Viking Project Logistics piyasanın ihtiyacı olan, kusursuz doğru teslimat yapmayı ilke edinmiş uzman proje ekibiyle kargo lojistiğine yönelik olarak 1993 yılından beri hizmet vermektedir.

BİZİ TAKİP EDİN

EN ÇOK OKUNANLAR

Uluslararası Lojistik Firmaları

Geleceğin Mesleği Uluslararası Lojistik ve Ticaret Uzmanlığı